Comença una nova edició de “Altea, Llibres a la Primavera”

Demà, dijous 20 de febrer, donarà inici una nova edició de “Altea, Llibres a la Primavera” amb la presentació de l’obra “Encrucijada” a les 19:30 h a la Biblioteca Pública Municipal. Una edició 2025 que es prolongarà fins al mes d’abril i promocionarà el coneixement i la lectura de nou llibres, escrits alguns per alteans, com passa amb el primer.

“Un any més els escriptors es mostren interessats a presentar les seues obres a la nostra biblioteca i en esta ocasió presentarem 9 llibres”; assenyala Pepa Victoria Pérez, regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea.

“Les obres que es donaran a conèixer són molt variades. Alguns autors són alteans, d’altres de la Comarca i d’altres de fora, però l’important és que en estes presentacions acabem aprenent coses noves i descobrint qüestions interessants d’història, fantasia, temàtica feminista, autoajuda, etc.” Comenta la responsable municipal de Cultura, que no ha deixat passar l’oportunitat de convidar a alteans, alteanes i amants de la lectura a assistir a estes presentacions de llibres, l’entrada de les quals és gratuïta.

Programa de presentacions

20 de febrer, a les 19:30h a la Casa de Cultura, presentació del llibre “Encrucijada” de Pilar G-M Bermejo i Ximo Romà.

Sinopsi. Els protagonistes, tres antics companys d’universitat, endinsats de ple a l’edat madura, veuen les seues vides entrecreuades novament arran de certs fets fortuïts associats d’una forma o una altra a una dona.

Sentiments de culpabilitat, secrets mai confessats i una sospita d’assassinat, marquen les seues respectives existències, que acaben convergint en una cosa semblant a l’alliberament, quan reparen en allò que de proper i senzill tanquen les seues vides.

Presentació 27 de febrer, a les 19:30h a la Casa de Cultura, “Diània. Terra de Castells” de Just I. Sellés, escriptor i fotògraf.

Sinopsi. Diània, el mar de muntanyes i valls que oneja al sud del Xúquer, és un país abrupte, de castells elevats sobre les penyes; fortificacions que un dia van treure el cap els camins, el territori, i que en altres temps, també, van construir campaments, van allotjar poblats i van defensar la gent de la terra. Testimonis de la violència humana i escenaris de la crua dialèctica de la guerra, els castells custodien els secrets dels esdeveniments passats: la nostra història fossilitzada als nostres paisatges.

Presentació 28 de febrer, a les 19:30 h al Centre Cultural d’Altea la Vella, “Llegir la història. Repensar les fronteres, reinventar les pràctiques”. Coordinat i dirigit per Vicent Galiana i Alejandro Llinares, professors d´història. Presenten: Paqui Cano i Alma Brell.

Sinopsi. La literatura pot ser una eina atractiva per explicar la història? La història pot fomentar la lectura de ficció? Estes dos preguntes són el motor de Llegir la història, un llibre bàsic i necessari que naix de les reflexions de vint-i-sis investigadores i docents de diferents especialitats madurades amb l’experiència a les aules. El fruit és un viatge apassionant pels episodis clau de la nostra història a partir d’obres literàries fonamentals que els expliquen: de la Grècia clàssica als nostres dies passant per l’edat mitjana, la colonització feudal, el Renaixement, la guerra de Successió, la Revolució Francesa, el totalitarisme, l’holocaust, la Guerra Freda; d’Homer a Vicent Andrés Estellés passant per noms com Victor Hugo, Olympe de Gouges, Paco Roca, Rafael Chirba, Pepa Guardiola, Primo Levi, Keiji Nakazawa o Didín Puig. I sempre posant el focus a les realitats populars silenciades de la majoria social. Este és un llibre, en definitiva, carregat de valuoses eines didàctiques per sembrar amor per la literatura i la història a les aules i als carrers del nostre país.

Presentació 6 de març, a les 19:30h a la Casa de Cultura, del llibre: “Som les que estàvem esperant: Dones que no es rendeixen”. Obra col·lectiva.

Sinopsi. “Som les que estàvem esperant”, un vers de June Jordan elegit en col·lectiu com a títol per a un llibre que recull el testimoni d’una vintena de dones en lluita. Des d’una oralitat primera, les seues paraules van ser transcrites i treballades al llarg de dos anys per acabar articulant textos que mostren les veritats d’estes dones. Pertanyen a grups socials normalment exclosos de l’escriptura; alguna ni llegir-ne sap. En conseqüència, els seus sabers per sobreviure a desnonaments, violències i injustícies només solen ocupar el lloc escrit quan són intervinguts per altres persones. Ací l’aposta va ser la contrària: vulnerar la norma i deixar que el saber ocupés, en primera persona, l’objecte llibre.

Presentació 13 de març, a les 19:30h a la Casa de Cultura, de l’obra “La matèria que refulgeix” de Marta Blanco Fernández.

Presentació 20 de març, a les 19:30h a la Casa de Cultura, del llibre: “Desterrats per ordre de Carles III. El llarg exili dels jesuïtes valencians” de Francesc J. Monjo i Dalmau.

Sinopsi: El 1767, els jesuïtes que vivien a l’antic regne de València, 190 en total, van patir les conseqüències del fet històric que més va commoure l’Europa catòlica dels set-cents: l’expulsió de la Companyia de Jesús dels dominis de Carles III. A partir de les fonts documentals, es reconstrueixen els esdeveniments des de l’assetjament inicial a estos religiosos valencians, amb la consegüent expulsió, l’exili involuntari a Còrsega i a Itàlia i, finalment, el retorn a terres valencianes quaranta-nou anys després. Una panoràmica completa, doncs, del procés fins a la restauració de l’ordre jesuític i el seu restabliment a València el 1816.

Presentació 27 de març, a les 10:30h a la Casa de Cultura, del llibre: “Es pot educar la felicitat? Sííí” d’Isabel Carrión Codoñer.

Sinopsi. Amb Aristòtil, Dalai Lama i M. Seligman, veiem que la felicitat s’entrena. Arriba amb feina i esforç.

Els nostres menors necessiten eines per tenir benestar i prevenir els problemes emocionals, perquè la salut mental comença a la infància.

Cal establir sinergies entre família i escola per cultivar-hi la felicitat. Cal fomentar el benestar interior. Ja que la veritable felicitat no és en tenir sinó en ser.

Amb la lectura d’este llibre l’autora fa conèixer uns beneficis a través del desenvolupament de les habilitats del benestar, com a eines per ensenyar-les a casa i a l’escola.

Presentació 3 d’abril, a les 19:30h a la Casa de Cultura, del llibre: “Peque detectius. Un cap de setmana a l’escola” de Pietat Isabel Parra Garrido.

Sinopsi. Alguna vegada t’ha passat pel cap ser detectiu? Als meus amics i a mi no! Tot va sorgir de sobte. La nostra investigació té lloc al nostre col·le, on acampem tot un cap de setmana. Alícia desapareix de forma misteriosa i la busquem sense parar, fins i tot, viatgem a través de diferents portals per trobar-la. Ens succeeixen un munt de coses molt estranyes, però interessants i inoblidables.

Alguna vegada has pensat a ser escriptor/a o il·lustrador/a? A mi no se m’havia acudit mai fins als 10 anys que decideixo escriure aquest llibre amb les il·lustracions fetes per la meua mitjana cosina, la Laura, també de la meua edat.

Què m’agradaria aconseguir? En primer lloc, motivar la meua germana i altres nens/es que llegeixin i, en segon lloc, animar tots/es que escriguen o il·lustren un llibre.

T’animes a descobrir què va passar al nostre misteriós cap de setmana? 

Presentació 10 d’abril, a les 19:30h a la Casa de Cultura, del llibre: “My Atlantis. La creació del teu propi imperi” de Miguel Sanchis Gregori.

Sinopsi. Crear un Imperi del no-res no és una tasca fàcil… o sí? Les persones tenim un potencial il·limitat però moltes vegades no en som conscients i vivim una vida sistemàtica guiada pels nostres patrons, els nostres hàbits i les nostres creences limitants.

En este llibre descobriràs tots els principis que t’ajudaran a crear el teu propi Imperi; el teu propi “My Atlantis” i portar una vida plena amb uns resultats extraordinaris.

La entrada Comença una nova edició de “Altea, Llibres a la Primavera” se publicó primero en Altea Digital.

Traducir »