Tretze restaurants participen en les II Jornades de Cuina Internacional

Tretze restaurants participen en les II Jornades de Cuina Internacional

Tretze restaurants participen en les II Jornades de Cuina Internacional

Fins a deu cuines procedents de diferents nacions podran degustar els comensals que participen en les II Jornades de Cuina Internacional, que se celebraran a Altea del 17 al 26 d’octubre i en les quals participaran 13 restaurants de la localitat.

En el matí de hui ha tingut lloc la presentació de les II Jornades de Cuina Internacional d’Altea, organitzades per l’Associació d’Hostalers i Empresaris d’Altea, AHEA, i la regidoria de Comerç, en col·laboració amb Gastro eventos i Cañavate Distribuciones.

Com ha assenyalat l’edil de Comerç, Jose María Borja, “són unes jornades en les quals, sent la segona edició, tenim una participació de 13 restaurants amb diferents propostes”. “A més, es constituïxen com un al·licient cultural de la varietat de cuines que tenim a Altea, convertint-se en un bon moment per a posar-les en valor perquè ens enriquixen, són part de la nostra cultura, són el dia a dia de la nostra societat com una mostra de varietat, diversitat, de tots els ciutadans del món que tenen a bé establir-se a Altea, muntar els seus negocis i donar a conéixer la seua gastronomia per al gaudi dels alteans i de tots els que ens vulguen acompanyar durant estes jornades”; ha afegit el responsable municipal de Comerç.

Borja ha agraït AHEA, a Cañavate Distribucions, a Gastro eventos la seua col·laboració en les jornades i especialment als restaurants participants per la seua disposició i l’esforç que per a alguns suposa el formar part de les jornades. “Sense els restaurants les jornades no existirien”, ha declarat l’edil, qui ha conclòs la seua intervenció nomenant a cada un d’ells i la procedència del seu tipus de cuina: “Orale Wey”de cuina mexicana; “El Tajín de Oro”, el Marroc; “El Austriaco”, Àustria; “Pedacitos”, els Estats Units; “Bodegón Tío Ennio”, l’Argentina; “Ca Mezquida”, el Marroc; “*Talaia Espai Mediterrani”, Mèxic; “Casa Vital”, Noruega; “Café Bistro Nou Fornet”, França; “Carnicero Loco” Suïssa; “Himàlaia Tandoori”; Nepal; “Plan B”, Bulgària i “Río Chico Gastrobar”, Veneçuela.

Per part seua, el president de AHEA, Juan Abril ha agraït també als restaurants la seua participació i ha qualificat d’èxit esta segona edició per la varietat de cuines participants. Així mateix, Abril ha ressaltat la varietat de plats que s’han emportat a la presentació de les jornades per a degustació dels presents.

El màxim responsable de AHEA ha tingut bons auguris per al desenrotllament de les jornades i ha desitjat un increment de la participació en edicions posteriors.

Com a coordinador de l’esdeveniment, Mario Ayús, responsable de Gastro eventos, ha ressaltat el fet que la presentació de les jornades coincidix amb la celebració del Dia Mundial de l’Hostaleria, 14 d’octubre. “Estem hui ací donant una mostra de la qualitat de l’hostaleria que hi ha a Altea i donant els detalls d’un esdeveniment que va a més”.

“Potenciar la gastronomia és important perquè és un motor de l’economia d’Altea i esdeveniments com este, en el qual es fomenta la gastronomia internacional, es fomenta també la cultura perquè al final estem educant al client perquè conega un altre tipus de cuina i altres costums; el que permet adquirir coneixement sense eixir d’Altea”. Ha apuntat Ayús, qui ha ressaltat que es “tracta d’un esdeveniment molt variat i dins de les 13 diferents propostes hi ha locals que donen l’opció de degustar un menú, un plat, una beguda, etc. El que resulta molt atractiu i no repetitiu perquè la gent ho gaudisca durant 9 dies”.

Finalment, el representant de Distribuciones Cañavate ha agraït a l’organització de les jornades l’haver comptat amb ells per a participar en esta mena d’esdeveniments. “Em sembla espectacular el poder gaudir en uns dies de 10 gastronomies diferents i això el que indica és la varietat que té Altea i a veure si l’any que ve som més”. Ha conclòs Javier Cañavate.

La entrada Tretze restaurants participen en les II Jornades de Cuina Internacional se publicó primero en Altea Digital.

Exit mobile version