Torna a aigües de Benidorm la coneguda cascada de la merda al parc natural de la Serra Gelada.
El Grup Ecologista el Xoriguer ha denunciat públicament que des del passat dilluns 11 de febrer s’està abocant aigües residuals “sense tractar” al mar a la zona del Parc Natural de Serra Gelada. Segons ha manifestat a EFE Jaume Vaello, portaveu d’aquest grup ecologista, “s’estan llançant al mar sense depurar les aigües fecals i putrefactes de gran part de la població de Benidorm amb residus sòlids com compreses, plàstics i tovalloletes”.
Asseguren que els abocaments són conseqüència d’obres en diversos col·lectors d’aigües residuals de Benidorm i que “estan planificats”, sense obeir a un imprevist com pugui ser una ruptura en una bomba, ja que està previst que es prolonguen fins al proper dia 21.
El Xoriguer ha recriminat que la Conselleria no haja previst que vaixells tipus “pelican” puguen estar aquests dies retirant “el que està flotant en el mar” o que haguera pogut col·locar reixes “per a traure la part sòlida” abans que caiguera a la Punta Escaleta.
Els ecologistes recorden que es tracta d’abocaments que s’estan produint en ple Parc Natural de Serra Gelada i que afecten a aigües de Benidorm i l’Alfàs del Pi: “Vivim del turisme i volem que tot estiga perfecte i això és un gran problema ambiental per al mar Mediterrani. A més cal tindre en compte les corrents que poden fer que tot açò vaja a parar a la Platja de Llevant de Benidorm”, censura.
Apunten que aquesta aigua arriba al mar a través d’un emissari subterrani enterrat a les faldes de la Serra Gelada, i que prové de l’Estació Depuradora d’Aigua (EDAR) de Benidorm, que dóna servei a la capital turística així com a l’Alfàs del Pi i La Nucia.
Habitualment es tracta d’aigua prèviament tractada en la depuradora però a conseqüència de les obres en la impulsión i estacions de bombeig dels col·lectors durant uns dies, entre el dia 12 al 21 de febrer, hi ha permís per abocar les aigües al mar, malgrat el qual el Xoriguer insisteix que “hauria d’haver-se pres mesures per pal·liar l’impacte”.
Aquest fet es repeteix una vegada més: extracte de fa 14 anys.
informació obtinguda de EFE