Del 9 al 18 de maig, amb 32 tapes diferents en dos estils: tapa de temporada i tapa gurmet.
El matí de hui, la regidoria de Comerç i AHEA, Associació d’Hostalers i Empresaris d’Altea, han presentat la que serà la vuitena edició de la Ruta de la Tapa d’Altea, que tindrà lloc del 9 al 18 de maig i en què 16 establiments oferiran l’oportunitat de degustar 32 tapes variades i molt elaborades a la majoria dels casos.
Al llarg de la presentació han participat l’edil de Comerç, Jose Maria Borja; el president d’AHEA, Juan Abril; el responsable de Gastro eventos i coordinador de l’esdeveniment, Mario Ayús i el gerent de Cañavate Distribuciones, empresa col·laboradora d’estes jornades gastronòmiques, Javier Cañavate.
Els establiments participants a l’edició d’enguany de la Ruta de la Tapa són Antiu Xixona; Austríaco; Bon Vent; La Clau; Carnicero Loco; Casa Vital; E-tika; Terraza Oliva; Tío Ennio; Eukaliptus; El Tajín de Oro; Plan B; Pedacitos vinos i tapas; El Pulpo; Talaia Espai Mediterrani i Marina Lounge.
En paraules de l’edil de Comerç, “m’alegra veure la quantitat d’hostalers que ens acompanyen cada jornada gastronòmica i esta no és per menys, ja que la Ruta de la Tapa fa vuit anys, cosa que significa que es tracta d’una iniciativa consolidada al municipi i que té bons símptomes de salut perquè cada vegada són més els bars i restaurants que s’uneixen a la jornada”.
Jose Maria Borja ha agraït a AHEA l’afany que l’associació posa perquè les jornades tiren endavant; a Gastroeventos el treball que realitza per coordinar l’esdeveniment i a Cañavate la seua aportació.
“Estes jornades són una oportunitat, no només per donar a conèixer la nostra gastronomia, el producte local de gran qualitat, sinó també per donar a conèixer bars i restaurants del municipi que la gent no coneix i que aprofitem sempre per tastar a través de la ruta, descobrir-los i tenir-los com a referent per a altres oportunitats de eixir a dinar, sopar i gaudir de la seua proposta gastronòmica”; ha afegit Jose Maria Borja.
En nom d’AHEA, Juan Abril ha parlat de l’interès que l’associació que presideix té per arribar a l’excel·lència gastronòmica; per això les reiterades propostes que llança en col·laboració amb la regidoria de Comerç.
“Estem molt contents de la participació a la Ruta de la Tapa i de les ganes de treballar de tots els restauradors del municipi. No tenim més que fer una ullada al fullet de la Ruta per veure la qualitat culinària que es pot trobar a cada tapa i que cada vegada se supera”. Ha declarat Abril, que ha advocat per continuar convertint Altea en un referent de la gastronomia valenciana. Cosa que s’aconsegueix “sent cada dia més, millors i més fortes”. Ha conclòs el president d’AHEA.
Com a responsable de la gestió i coordinació de l’esdeveniment, Mario Ayús, de Gastro eventos, ha assenyalat la importància que cada any l’esdeveniment afegeix novetats per motivar i ha recordat que l’any passat es va afegir la tapa dolça, que va servir perquè molts ruters i ruteres decidiren acabar la ruta amb una tapa dolça. Opció que es manté este any.
Este any la novetat és que hi haja una línia de tipus gurmet, de manera que hi haurà dos línies de tapes. La Tapa de temporada, per la qual cal pagar 4€ i inclou beguda i la Tapa Gourmet, el preu de la qual és de 6€ i també inclou una beguda. Ha explicat Ayús.
“Esta ruta és un trampolí per promocionar ja que els que la coneixeu sabeu que té molt èxit; les terrasses estan al màxim; la gent s’implica i la gaudeix”, ha argumentat el responsable de Gastro eventos, qui ha afegit que “estem parlant de 32 tapes de nivell, considerant-se l’esdeveniment més potent de tapes de la província”.
Des de Cañavate Distribuciones, Javier Cañavate ha agraït la invitació a participar-hi. “Per nosaltres és un plaer ajudar l’associació i l’ajuntament a tirar endavant la proposta i sempre que puguem continuarem col·laborant”. Ha postil·lat Cañavate.
Com cada jornada gastronòmica, es farà un sorteig entre els assistents a la Ruta amb regals procedents d’empreses col·laboradores.
Finalment l’edil de Comerç ha convidat a la participació i ha agraït als establiments que formen esta 8a edició de la Ruta de la Tapa, l’esforç que fan per formar-ne part.
La entrada Setze establiments participen a la vuitena edició de la Ruta de la Tapa d’Altea se publicó primero en Altea Digital.