L’Almàssera Municipal superarà les 100.000 quilos d’olives aquesta temporada
A tan sols dues setmanes per a finalitzar la campanya de recol·lecció d’olives, l’Almàssera Municipal d’Altea anuncia que ha processat més de 80.000 quilos fins a la data. S’estima que aquesta temporada superarà les 100.000 tones, marcant un nou rècord per a l’almàssera.
L’Almàssera Municipal va començar a prestar els seus serveis el passat 10 d’octubre en les antigues instal·lacions de la cooperativa agrícola. Fins al moment, s’han processat diverses varietats d’olives com la manzanilla, arbequina i picual. No obstant això, la varietat manzanilla s’ha convertit en la més processada en aquesta instal·lació alteana.
El preu elevat de l’oli d’oliva en l’actualitat ha motivat els propietaris de oliveres de la zona d’Altea, Orcheta, La Vila, La Nucia, Callosa i Polop a recollir les seues olives per assegurar-se de disposar d’or líquid durant almenys una temporada.
Inicialment, l’Almàssera Municipal tenia previst romandre oberta fins a finals de novembre, però és possible que continue en funcionament per un període més llarg si la demanda dels agricultors s’estén més enllà de les dates establides inicialment.
El responsable municipal d’Agricultura, José Orozco, assenyala: Des de fa prop d’una dècada, l’Ajuntament d’Altea ha oferit solucions als petits propietaris i agricultors que, tenint camps d’oliveres, no aconseguien assolir la producció mínima requerida per a utilitzar les almàsseres de la província o no els resultava rendible a causa del cost del transport i de la molienda en almàsseres situades a quilòmetres de distància. Aquesta qüestió es va resoldre el 2011 amb l’adquisició d’un molí d’oli de propietat municipal.
El 2021, el molí d’oli es va situar a la finca El Moíño i el 2022 l’Almàssera va ser ubicada a l’antiga cooperativa agrícola, on ha continuat oferint serveis de processament d’olives als agricultors locals.
Amb una producció que supera les expectatives, l’Almàssera Municipal d’Altea s’ha convertit en un element clau per als agricultors de la comarca, oferint-los una forma rendible i convenient de transformar les seues olives en oli d’oliva d’alta qualitat.