L’Almàssera Municipal augura un increment notable de la producció d’oli

L’Almàssera Municipal augura un increment notable de la producció d’oli

L’Almàssera Municipal augura un increment notable de la producció d’oli

Alcalde i regidor d’Agricultura realitzen una visita a les instal·lacions de l’Almàssera Municipal que es troba a ple rendiment.

En el matí de hui, Diego Zaragozí, alcalde d’Altea i Jose Orozco, regidor d’Agricultura i Medi Ambient, han girat visita a les instal·lacions de l’Almàssera Municipal, que des d’inicis d’octubre està immersa en la present campanya de l’oli. Una campanya que segons Juanjo Lloret, responsable del procés d’elaboració de l’oli s’augura molt bona, donada la gran producció d’olives que s’ha donat.

Segons els detalls aportats per l’edil, la Almàssera Municipal romandrà oberta fins a finals de novembre i és el quart any consecutiu que l’almàssera es troba en les instal·lacions de l’antiga Cooperativa Agrícola, gràcies a l’adquisició de les mateixes per part del Consistori i enguany es preveu una temporada molt bona, pràcticament assegurats més de 100.000kg de molta, cosa que significa que pràcticament arribarem als 20.000 litres d’oli que les famílies d’Altea i voltants podran autoconsumir”.

El preu de molta és de 22 cèntims per a empadronats a Altea i de 25 cèntims per als no empadronats per quilo.

Jose Orozco ha volgut destacar l’important paper que realitza l’Almàssera Municipal a Altea, “de recuperació i de manteniment de xicotetes produccions; de retrobaments familiars en els camps que desemboquen en la producció d’un  oli que és un aliment molt sa, de km 0 i també permet que s’estiga recuperant patrimoni social, cultural i econòmic”.

Per part seua, l’alcalde, Diego Zaragozí, en el transcurs de la visita ha comentat que “ja sabíem que la campanya estava anant molt bé, quant a quantitat d’oliva, que hi ha moltíssima més que l’any passat”.

Zaragozí ha tingut a bé recordar que “amb l’adquisició de l’antiga Coopetativa Agrícola una de les coses que s’estan aconseguint és mantindre vives moltes parts de l’agricultura alteana. En el cas concret de l’almàssera, s’ha vist com molts terrenys que estaven abandonats s’han tornat a cuidar i recuperar. Persones que feia temps que no arreplegaven l’oliva ara estan tornant a portar-la a l’almàssera per a fer oli per la proximitat de les instal·lacions i el senzill que els resulta fer-ho”.

A més, el primer edil alteà ha recordat que “les instal·lacions i terrenys de l’antiga Cooperativa Agrícola es troben dins del Pla Parcial denominat Expo Altea. Un Pla que es troba a l’espera  de l’aprovació definitiva del nou Pla General per al seu desenrotllament. Una vegada es puga desenrotllar la zona, serà possible el dotar als agricultors d’Altea d’un lloc que constituïsca una base de treball molt important per a la supervivència de la nostra agricultura”.

Finalment, Juanjo Lloret, responsable de tot el procés d’elaboració de l’oli des que l’agricultor deposita les seues olives en l’almàssera, ha recalcat la necessitat d’agafar cita prèvia per a la molta.

“El primer que ha de fer l’interessat és demanar la cita per a la molta. Una vegada tinga la cita, arreplegar les olives i portar-les la data marcada i una vegada elaborat l’oli, vindre a arreplegar-lo”. Ha explicat Lloret, qui ha recalcat que cada agricultor s’emporta l’oli de la seua pròpia collita, cosa que en algunes almàsseres no és habitual.

El telèfon per a sol·licitar la cita de molta és el 966 978 457 d’Agro Altea.

Juanjo Lloret ha indicat que hi ha un mínim de quilos a aportar, situat en 100kg d’oliva, que segons l’estat de maduració donarà un percentatge de rendiment. Com més verds estiguen les olives, menor és el rendiment, però amb millors propietats l’oli. En estos moments, que l’oliva encara està verda, el rendiment que se sol donar se situa entre un 10 i un 15%, depenent també d’altres factors com per exemple el reg de les oliveres.

Comparant xifres de producció respecte a la campanya de l’any passat, Lloret ha afirmat que “l’any passat l’oliva va ser escassa i enguany hi ha molta, per la qual cosa estarem treballant un llarg període”.

L’Almàssera Municipal d’Altea, la grandària de la qual és reduït, realitza diàriament una molta d’uns 3.000kg d’olives, que depenent dels quilos que porte cada productor, són més o menys partides al dia.

La entrada L’Almàssera Municipal augura un increment notable de la producció d’oli se publicó primero en Altea Digital.

Exit mobile version