El CIM Altea reb l’insignia de la música valenciana 2024

L’Acadèmia de la Música Valenciana (AMV) va celebrar ahir la gala Insignes de la Música Valenciana 2024 en el Conservatori Professional de Música de València. En l’acte, es va premiar al compositor saguntí Joaquín Rodrigo (1901-1999), a títol pòstum en el 25 aniversari de la seua defunció, per ser un referent mundial de la música culta en el segle XX; al Certamen Internacional de Música (CIM) Vila d’Altea, pels 50 anys d’història d’un concurs en el qual han participat desenes de prestigioses formacions nacionals i internacionals i milers de músics; a l’Orfeó Crevillentí, per la seua dilatada història, qualitat i trajectòria artística en l’àmbit coral i operístic, des de la seua fundació en 1891; i al pianista valencià Miguel Álvarez-Argudo, per la seua trajectòria com a intèrpret, docent i les seues múltiples aportacions discogràfiques, totes elles dedicades a la música valenciana per a piano.

A l’acte van acudir la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Pepa Victoria Pérez; el president de la SFA, Joan Carles Guillen; Francis Alvado, vicepresident de la SFA; i Juan Tomás Laviós, coordinador del CIM.

En nom de la Societat Filharmònica Alteanense i del Certamen Internacional de Música Vila d’Altea, el seu president, Joan Carles Guillén, “vull traslladar el nostre agraïment a l’Acadèmia de la Música Valenciana per considerar-nos mereixedors aquest any del guardó”, i va recalcar que “ens enorgulleix formar part d’aquest grup tan selecte de músics i institucions que fan créixer la música valenciana”. Guillen va apuntar que “hem arribat fins ací perquè creiem en un projecte viu, dut a terme per un grup de gent que ho fa només pel seu amor a la música. Estem d’enhorabona”, va concloure el president de la SFA.

Per la seua part, Pepa Pérez, regidora de Cultura, que organitza el CIM Vila d’Altea juntament amb la Societat Filharmònica  Alteanense, va senyalar que “és un gran orgull acompanyar a la societat musical i al comité organitzador en aquesta gala i celebrar amb ells aquest reconeixement en el 50 aniversari del certamen, que vàrem celebrar el passat 7 de desembre”.

Pérez va afirmar que, “arribar fins ací no és gens fàcil, darrere hi ha molta faena” i va reconéixer que “és un premi merescut a un dels concursos més reconeguts a nivell internacional”. La regidora va aprofitar per felicitar els altres premiats, “ser guardonats juntament amb el gran compositor Joaquín Rodrigo, l’Orfeó Crevillentí i Miguel Álvarez-Argudo és per a nosaltres un gran honor”, i va donar l’enhorabona i ànim a l’Acadèmia de la Música Valenciana per a continuar impulsant aquests reconeixements”.

 Preservar el patrimoni musical

L’Acadèmia de la Música Valenciana, una institució reconeguda per la Generalitat Valenciana que té com a objectiu preservar i fomentar el patrimoni musical, va concedint, des de la seua creació en 2002, el reconeixement Insigne de la Música Valenciana a persones i entitats que s’han distingit per la seua aportació, promoció i enaltiment de la música.

La institució, una associació sense ànim de lucre, té entre les seues finalitats recuperar la memòria històrica de la música valenciana, fomentar els treballs de recerca i els concerts públics; impulsar la difusió amb la publicació de llibres, assajos, enregistraments o vídeos; internacionalitzar i promocionar la música valenciana i connectar-la amb altres arts.

La entrada El CIM Altea reb l’insignia de la música valenciana 2024 se publicó primero en Altea Digital.

Traducir »