El CEIP El Blanquinal d’Altea portarà a escena el musical “Aladdín” els propers dijous 8 i 15 de maig a Palau Altea. En esta ocasió, participaran tots els alumnes del centre, des d’Infantil fins a 6è de Primària, sumant aproximadament 300 estudiants en total. Una mostra del compromís del col·legi amb les arts escèniques com a eina educativa i de creixement personal.
Cada jornada comptarà amb dos funcions: una a les 10:30h, adreçada als escolars de la
comarca -amb l’assistència de col·legis d’Altea i localitats properes- i una altra a les 17:00 h, oberta al públic en general. Per garantir el control de l’aforament, la gestió d’entrades és coordinada per l’AMPA del centre.
L’elecció d’Aladdin com a musical escolar no és casual. Esta història, plena d’aventura, d’humor i d’emoció, transmet valors essencials com la importància de l’honestedat, la superació personal, l’amistat veritable i el respecte pels altres.
A través del treball al voltant d’Aladdin, l’alumnat aprèn que el veritable valor de les persones no resideix en les aparences, sinó en el cor i les accions. A més, la història inspira els estudiants a somiar, confiar en les seues capacitats i descobrir que, amb esforç i generositat, es poden assolir grans metes.
Un missatge especialment significatiu és el que representa Jasmine, que reivindica el seu dret a decidir sobre la seua vida i a governar per si mateixa, sense necessitat de casar-se amb un príncep. Un exemple d’apoderament i defensa de la igualtat d’oportunitats que és de gran valor per a l’educació al nostre temps.
Tot plegat converteix este projecte en una poderosa eina educativa i emocional.
La posada en escena destaca, a més, per la col·laboració activa de la Facultat de Belles Arts Miguel Hernández d’Altea, els estudiants del qual han treballat mà a mà amb el professorat per dissenyar i elaborar les escenografies i els recursos audiovisuals que donaran vida a esta història màgica.
La implicació de les famílies ha sigutt també un pilar fonamental per fer realitat este musical. Des de la col·laboració en el disseny i la confecció de vestuaris i organització d’assajos, les mares i pares de l’alumnat, coordinats a través del AMPA del Blanquinal, han treballat colze a colze amb el professorat, aportant temps, esforç i entusiasme.
“El projecte dels musicals al nostre col·legi ja és una senya d’identitat. Apostem fermament per integrar l’art i el teatre a l’educació dels nostres alumnes, i Aladdín és un pas més en esta línia”, afirma Iván Gómez Sansaloni, director del CEIP El Blanquinal.
Des de fa anys, el CEIP El Blanquinal ha realitzat importants produccions escolars com El Rey León, La Bella i la Bèstia, Grease i Toy Story, consolidant una trajectòria que només es va veure interrompuda temporalment per la pandèmia del COVID-19. La interdisciplinarietat i el treball en equip són pilars fonamentals en este enfocament.
“El teatre és molt més que un espectacle: és una eina educativa de primer ordre. A través seu treballem l’expressió oral, la creativitat, l’autoestima i el respecte entre iguals”, destaca Miguel de la Hoz Mulet, mestre responsable del projecte.
La col·laboració amb la Facultat de Belles Arts ha permès elevar encara més el nivel artístic de la producció. Els estudiants universitaris han aportat innovació, creativitat i un gran valor afegit a tot el procés.
“Participar en un projecte així és una oportunitat d’aprenentatge mutu. Els nostres alumnes apliquen allò que s’ha après en un entorn real, i alhora contribueixen al desenvolupament cultural de la comunitat”, explica Iván Albalate, professor de la Universitat Miguel Hernández d’Altea.
El CEIP El Blanquinal agraeix especialment el suport de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Altea, que recolza totes les iniciatives educatives i culturals del centre, així com la implicació de l’AMPA i de la Facultat de Belles Arts Miguel Hernández, la professionalitat, l’entusiasme i la col·laboració de les quals han sigut clau per fer realitat este musical.
La entrada El CEIP El Blanquinal presenta el musical “Aladdín” a Palau Altea amb la participació de l’alumnat i el suport de la Facultat de Belles Arts se publicó primero en Altea Digital.