Comença la “I Jornada de Cuina Alteana”

Hui al matí s’han pogut conèixer els detalls de la que serà la “I Jornada de Cuina Alteana” organitzada per la regidoria de Comerç i AHEA, Associació d’Hostalers i Empresaris d’Altea. Estes noves jornades dedicades a la cuina típica alteana, que reivindica el producte local, se celebraran del 7 al 16 de març, i compten amb la gestió de Gastro Esdeveniments i la col·laboració de Distribuciones Cañavate.

Vuit són els restaurants que representaran la gastronomia del municipi en esta primera edició de “La Cuina Alteana”. Com ha assenyalat el regidor de Comerç, Jose María Borja, “es comença una nova edició de Jornades Gastronòmiques, la primera de l’any 2025 i en esta ocasió amb les primeres “Jornades de Cuina Alteana”, que pretenen aglutinar altres jornades que es venien celebrant, com la de l’arròs, la de la cullera o la de la mar, perquè pogueren tenir cabuda totes estes propostes en una única jornada que done mostra del que és la gastronomia alteana típica amb productes locals”.

“En esta ocasió podrem gaudir del 7 al 16 de març d’una oferta variada de restaurants molt coneguts del municipi on trobarem diferents productes de gastronomia local, de molta qualitat i que esperem tinguen l’acollida que sempre es té en este tipus de jornades i siga un èxit, tant per a participants, com per a l’organització i per a alteans i visitants que ens vulguen acompanyar”. Amb estes paraules, l’edil de Comerç ha donat pas al president d’AHEA, Juan Abril, que ha explicat al detall els motius que porten a l’associació que presideix organitzar este tipus d’esdeveniments que s’organitzen i que no són altres que la promoció de la cuina a Altea i a la resta del territori nacional.

Sobre el calendari d’activitats, Abril ha puntualitzat que “hem unificat les 7 celebracions que es van organitzar l’any passat en 4 perquè l’any passat algunes de les accions no van funcionar com pensem de bé que ho farien, com per exemple van ser els els esmorzars i els desdejunis. Este any hem refós alguns d’aquests esdeveniments i ara presentem “La Cuina Alteana”.

“No parar en cap moment ens permet continuar fent allò que tant ens agrada, que és promocionar la cuina alteana per tot el món”, ha subratllat el president d’AHEA; qui ha acabat agraint a la regidoria de Comerç el suport que dóna a les jornades.

Com a responsable de la gestió de les jornades, Gastro Eventos, i en nom seu, Mario Ayús, ha ressaltat que “la idea és apostar per un esdeveniment que siga al vaixell insígnia de la gastronomia alteana per tradició, proximitat i nivell culinari i que unisca als restaurants més destacats de la localitat”.

Ayús ha desvetllat que com a novetat “d’estes jornades eixirà el restaurant participant a “Alicante Gastronómica”; una cosa que demostra l’interès perquè aquestes jornades es converteixin en referent d’un bon menjar de plats tradicionals que amb els girs dels xefs es converteixen en més atractius encara”.

Mario Ayús ha revelat que els participants en esta “I Jornada de Cuina Altea” són: “Ca Pere”, “La Clau”, “Melitón Jardín”, “Xef Pirata”, “Juan Abril”, “El Xiringuito d’Altea”, “Asambra” i “Bon Vent”. Tots ells oferiran un menú complet d’entrants, plat principal, postres i beguda per un preu que oscil·la entre els 25 i els 40€.

“Estem molt il·lusionats amb este esdeveniment que ara arrenca i esperançats que cada vegada vaja a més, com la resta dels que ja estan assentats”; ha conclòs el responsable de Gastro Eventos.

Estes jornades compten amb la col·laboració de Distribuciones Cañavate i Javier Cañavate ha agraït al Consistori i a AHEA que compten una vegada més amb ells per col·laborar en este esdeveniment gastronòmic; així com a Gastro Eventos. “Crec que este tipus de jornades gastronòmiques l’únic que fan és ajudar i donar suport a la gastronomia d’Altea. Gràcies per l’ajuda que presten i mentre puguem distribucions Cañavate estarà recolzant estes iniciatives”. Ha declarat el responsable de la distribuïdora col·laboradora.

Finalment l’edil de Comerç, Jose Maria Borja, ha convidat alteans, alteanes, residents a la Comarca i visitants “a gaudir d’esta I Jornada de la Cuina Alteana. Esta és una bona oportunitat per acabar l’hivern. Intentarem donar a conèixer una excel·lència gastronòmica que tenim al nostre municipi i que ens fa diferenciadors i que és un al·licient més per gaudir del nostre poble i entorn, complementant altres activitats amb la gastronomia”.

Jose María Borja ha agraït la participació dels vuit restaurants implicats en esta ocasió i ha convidat la resta a sumar-se a estes iniciatives que es van organitzant, per promocionar i donar suport a la gastronomia local.

La entrada Comença la “I Jornada de Cuina Alteana” se publicó primero en Altea Digital.

Traducir »