Durant els mesos de setembre i octubre se celebraran a Altea quatre jornades formatives gratuïtes sobre agricultura ecològica, emmarcades en el projecte Altea Agrícola, del qual és partícip l’Ajuntament d’Altea, a través de les regidories d’Agricultura i Medi Ambient i l’associació Agrollotja. Així ho ha donat a conéixer Jose Orozco, responsable municipal de les citades àrees.
Com ha explicat Orozco, seran 4 jornades de formació sobre agricultura ecològica en les quals s’abastaran diferents camps com el de la viticultura, l’olivera, la visita a una explotació agrícola ecològica i la nutrició i el consum de productes de proximitat.
Es tracta d’uns tallers gratuïts per a l’assistent subvencionats en un 50% per la Diputació Provincial d’Alacant. Segons les dades aportades per l’edil d’Agricultura i Medi Ambient.
El programa de les jornades donarà inici el dijous 11 de setembre amb una “Cata de Vins” a càrrec del celler “Mar de Vins”. Este tast tindrà lloc en la parcel·la adjacent al “Molí dels Moros” de 18.00 a 20:00h. En el transcurs del tast, l’enòloga Celeste Fernández i el viticultor Quico Ripoll, explicaran les varietats i el procés de verema; en quin punt de dolçor s’han d’arreplegar el raïm i com mesurar els graus d’alcohol del vi, entre altres qüestions. En finalitzar l’exposició se durà a terme un tast de vi.
La segona de les jornades, dedicada al cultiu mediterrani de l’olivera, tindrà lloc el 18 de setembre a la Casa de Cultura d’Altea, en horari de 18.30 a 20:30h. En esta jornada, Hector Carrió, enginyer agrònom, productor i expert en agricultura mediterrània, abordarà el tema.
Ja el mes d’octubre es duran a terme les dos jornades restants. El dissabte 4 d’octubre es realitzarà una visita a una explotació agrícola ecològica a Benidoleig. En ella José Manuel Biseto, productor i expert agrícola, compartirà els seus coneixements. L’horari de l’eixida serà de 09:00h a 13:00h i el punt d’eixida és l’aparcament del Riu Algar. L’eixida inclou desplaçament i esmorzar.
I la quarta i última jornada d’esta aposta de “Altea Agrícola”, abordarà l’agricultura, nutrició i gastronomia de proximitat amb els seus beneficis i receptes. Esta jornada formativa serà impartida per la dietista, nutricionista i professora de la UA, Ana Zaragoza Martí el dimarts 7 d’octubre a la Casa de Cultura d’Altea, en horari de 18.30 a 20:30h.
Com reitera l’edil Jose Orozco “es tracta de jornades gratuïtes de formació sobre agricultura ecològica que compten amb un nombre limitat de places, per la qual cosa és necessària la inscripció prèvia”.
Les inscripcions i la sol·licitud d’informació es durà a terme en [email protected] o telefonant als números 621042180 / 626540025
Jose Orozco ha conclòs animant a la participació i recordant la importància de mantindre actius els camps d’Altea i el consum de productes de proximitat que en la majoria dels casos complixen amb l’objectiu Altea Zero Emissions.
La entrada Altea Agrícola oferirà nova formació sobre agricultura ecològica se publicó primero en Altea Digital.