“Famílies Connectades” lema d’una nova edició de l’Escola de Mares i Pares
Benestar Social i Joventut engeguen la iniciativa amb 6 xerrades per a mares, pares i tutors legals d’adolescents més dos tallers per als joves.
Les regidories de Benestar Social i Joventut s’han agafat de la mà per organitzar una nova edició de l’Escola de Mares i Pares, a la qual han titulat “Famílies Connectades”; així ho han donat a conèixer la regidora de Benestar i Sanitat, Anna Lanuza i l’edil de Joventut i Noves Tecnologies, Germán Manjón. Una iniciativa que començarà el proper 9 de novembre amb la xerrada “Com les conductes addictives actuen al cervell adolescent”.
Com ha explicat el responsable municipal de Joventut, “l’Escola de Mares i Pares, Famílies Connectades” és un projecte pensat per a les famílies amb fills i filles adolescents i per al personal educatiu”, i ha afegit, “l’objectiu és poder posar en valor i que es formen en temàtiques que afecten directament els seus joves, com ara l’assetjament, la sexualitat o la salut emocional i mental, entre d’altres”.
Un any més es posa en marxa esta escola de Pares i Mares i s’ha fet en col·laboració entre departaments i també amb la UPCCA d’Altea, Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives. S’han fet xerrades i tallers destinats a famílies amb fills i filles adolescents”, ha indicat Anna Lanuza, responsable municipal de Benestar Social.
Les persones interessades a assistir a esta Escola de Mares i Pares s’han d’inscriure a [email protected] o a [email protected]. També es pot fer telefonant al 661689083 i és possible assistir a qualsevol de les activitats previstes, sense haver de participar en la totalitat de les mateixes.
Com a responsable de la Upcca a Altea i col·laboradora en este projecte, la psicòloga especialista en drogodependències Paloma Andrés comenta que “els temes de les xerrades parteixen de les peticions que els pares i les mares fan quan els atenem. Pregunten com gestionar estes coses. Sempre posem una xerrada de drogues perquè la Upcca es dedica a la prevenció del consum i este any hem optat pel consum d’alcohol i cànnabis que és una de les drogues més consumides pels joves; l’acompanyament a la sexualitat és un tema que als instituts no es fa gaire èmfasi i creiem que és un tema que els pares han de saber parlar amb els seus fills; el de salut mental, també tenim xicons i xicones molt joves amb pensaments suïcides, autolesions i creiem que els pares han de saber actuar en estes situacions perquè callar i no demanar ajuda professional no és el camí i normes i límits que és una xerrada que es dóna gairebé cada any perquè és un tema que els pares demanen, com posar normes i límits d’una manera positiva sobretot a l’adolescència. També finalment este any hem inclòs una xerrada sobre com l’abús de les tecnologies afecta el cervell de l’adolescent i sobretot a la part cognitiva en posar-se a estudiar i estar concentrat a l’escola o al institut”.
A la presentació ha estat present també la tècnica de Joventut, Mercedes Benedicto, que ha informat que es disposarà d’un dossier en què vénen explicades les xerrades. D’esta manera les mares i pares que hi vulguen participar podran inscriure’s, al Centre Social o al Centre Juvenil, marcant les que els interessen.
Els dos tallers complementaris per a joves es duran a terme al Centre Juvenil i estan destinats per a xics i xiques entre 12 i 17 anys.
Programa d’activitats
- 9 de novembre, “Com les conductes addictives actuen al cervell adolescent”. Marta Rúiz Pérez, divulgadora científica i professora de la UNED Dénia.
- 13 de desembre, “Alcohol i Cannabis”. Paloma Andrés, Psicòloga especialista en drogodependències de la Upcca de l’Ajuntament d’Altea.
- 23 de gener i 21 de febrer, “Com acompanyar la sexualitat a la infància i l’adolescència”. La Naturadora.
- 5 de març, “Suïcidi, autolesions, depressió i ansietat en adolescents”. Federació de Salut Mental de la Comunitat Valenciana.
- 6 març, Taller d’Educació Sexual per a joves. La Naturadora.
- 8 de maig taller d’habilitats socials per a joves. Paloma Andrés.
- 15 de maig, “Normes i Límits a l’Educació”. Paloma Andrés.
Des de les regidories de Benestar Social i Joventut es convida les famílies alteanes a participar en esta activitat gratuïta.
La entrada “Famílies Connectades” lema d’una nova edició de l’Escola de Mares i Pares se publicó primero en Altea Digital.